SON DAKİKA
Tarih : 2018.06.05 10:30:41

Rusya’da Yabancı Uçak Şirketlerine Charter izni Gündemde

Saratov Hava Yolları'nın operasyonlarını durdurması ve Dünya Kupası nedeniyle koltuk arzında yaşnacak sıkıntıyı aşmak için, Rusya'da yabancı hava yolu şirketlerine charter izni verilmesinin gündemde olduğu belirtildi. 
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusya Havacılık Kurumu’nun (Rosaviatsiya) yabancı havayolu şirketlerinin charter seferleri düzenlemelerine izin vereceğini ve başvuruların belirli bir süre için değerlendirileceğini bildirdi.
 
YABANCI UÇAK ŞİRKETLERİ İÇİN CHARTER UÇUŞ TALEBİ
 
Tur operatörleri Rosaviatsiya’dan yabancı havayolu şirketlerinin charter seferleri düzenlenmesine izin vermesini talep etti. Bu başvurunun nedeni ise yaz sezonunda yaşanması beklenen uçak sıkıntısı.
 
ATOR’dan yapılan açıklamaya göre, “Saratov Airlines” şirketinin faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle 10 bin turistin tatilinin riske girmesinin ardından tur operatörü İnturist'in yolcularını taşımak için uçak bulması gerekiyor.
 
Gazetem.Ru'da yer alan habere göre ayrıca, Dünya Kupası nedeniyle de uçaklarla ilgili zor durum yaşandığı belirtildi. Rus hava yolu şirketlerinin uçakları taraftarları taşımak için kullanılacak.
 
ROSAVİATSİYA TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRMEYE HAZIR
 
Rosaviatsiya, yabancı şirketlerin charter düzenleme teklifini değerlendirmeye hazır olduğunu belirterek, “Fakat bu tür izinlerin verilmesi için bazı koşullara uyulması gerek. Rus şirketlerin bu taşıma hacmini üstlenememesi halinde yabancı havayolu şirketleri charter düzenleyebilir.'' dedi.
 
EKATERINBURG HAVALİMANI 24 HAZİRAN'DA CHARTER UÇUŞLARA KAPATILACAK
 
Öte taaftan, Ekaterinburg Havalimanı'nın Dünya Kupası'nın başlayacağı 24 Haziran tarihinde charter uçaklarına hizmet vermeyeceği belirtildi. Bu nedenle zu Air'in bir, Biblio Globus'un ise 3 uçuşunu Chelyabinsk Havalimanı'na aldığı kaydedildi.

 

Yazarlar